Výcvikový den malých plemen Pardubice - reportáž

23.10.2011 19:10

22. října 2011 se uskutečnil poslední výcvikový den v tomto roce, tentokrát v areálu ZKO Pardubice - Nemošice. Zaměřen byl na celý rozsah zkoušek malých plemen Národního zkušebního řádu (stopa, poslušnost, speciální cviky) s důrazem na jeho novelizaci.

Výcvik vedli zkušení instruktoři a rozhodčí Jaroslav Strouhal a František Vanžura. Po krátkém představení následovala ukázka nácviku stop metodami pachového čtverce a krátkých zesílených stop s použitím pamlsků. Poté jsme vyrazili do přilehlých terénů a každý provedl pod dohledem jednu či více stop dle své aktuální výkonnosti, od krátkých vlastních na trávě až po starší cizí na podmítce.

Po krátké pauze na občerstvení a zahřátí v přijemné vytopené klubovně jsme se pustili do nácviku prvního z nových cviků novelizovaného NZŘ - vyhledání osoby - tedy revíru na makety. Poté následovalo předvedení a praktické vyzkoušení dalších speciálních cviků jako je rozlišování předmětů, vyhledání ztraceného předmětu a vyhledání předmětů (revíru).

V závěru jsme si detailně prošli novelizaci ZŘ a upozornili na změny ve všech cvicích.

Na výcvikovém dni se opět sešla široká škála plemen jako malí knírači, šiperky, pinčové, bígl, Jack i Parson Russel teriéři, jokšír, kříženci a další.

Jsme rádi, že jsme měli možnost poznat další přátele s jejich malými svěřenci a budeme se těšit na pořádání dalších akcí v přístím roce.

—————

Zpět